Rešitve Eclisse za funkcionalen in udobno okolje brez ovir

Soodvisnost med arhitekturo in bivanjskimi zahtevami je tema, ki je projektante in proizvodna podjetja gradbenih sistemov prisilila k upoštevanju zahtev po dostopnosti zgradb. Podjetje Eclisse je pozorno in dovzetno za tovrstno tematiko in se e posvetilo iskanju inovativnih ter naprednih rešitev, s katerimi bi zagotovila udobno in funkcionalno okolje brez arhitektonskih ovir.

Sistemi drsnih vrat Eclisse lahko nudijo rešitev pereče problematike odpiranja in zapiranja tradicionalnih vrat. Drsna vrata omogočajo optimizacijo prostora in olajšujejo mobilnost starejših ter oseb s posebnimi potrebami. S tem, ko se povsem skrijejo v steno, vratna krila ne zasedajo sosednjega manevrskega prostora in ne ovirajo prehoda invalidskega vozička, ki se lahko premika svobodno in brez ovir.

Nihajna vrata
1- Vratom se približate, se nagnete naprej in primete kljuko vrat
2 - Z eno roko odprete vrata, z drugo pa invalidski voziček pomaknete nazaj
3 - Da je prehod z invalidskim vozičkom mogoč, se morajo vrata povsem odpreti
4 - Invalidski voziček obrnete za približno 180°
5 - Vzvratno vstopite skozi vrata tako, da z eno roko potiskate, z drugo pa primete kljuko in vrata zaprete. Obrnete se za približno 180°
6 - Se oddaljite
 
Drsna vrata  
   
1 - Drsnim vratom se približate in jih odprete

 

 

2 - Vstopite in vrata zaprete
3 - Se oddaljite

Zlasti dva izdelka Eclisse sta zasnovana za oporo posebnim napravam: patentiran sistem drsnih vrat EWOLUTO® drsni, ki omogoča pritrditev ročajev in drugih obremenitev neposredno na steno z vgrajenim podbojem in HOIST, različica izdelka tradicionalnega modela Unico, ki omogoča prehod dvigalnih naprav za premikanje in nego osebe.