Certifikati in testi

Eclisse je odločil, da zahteva od neodvisnih ustanov uradni certifikat o kakovosti za svoje izdelke, čeprav ne obstaja ustrezen zakonodajni okvir. Pridobljeni podatki, certifikati, ustanova, ki potrjuje kakovost gradbenih izdelkov, so zelo zanimivi in pomembni. 


Vodilo (snemljiv)
Izdelano iz aluminijeve litine 6060 (standard UNI 9006/1) in zaščiteno z anodizirano plastjo debeline 10 μm po toplotni obdelavi T5, ki poleg trajnosti v posebno vlažnih prostorih zagotavlja tolikšno površinsko trdoto, da omogoča veliko tekalno sposobnost vozičkov.


Protivlomno preizkušanje: 
(preizkus skladen s standardom UNI EN 1629 za V PODBOJ ECLISSE VSTAVLJENA DRSNA VRATA (omet in mavčna plošča): vzorčna drsna vrata, dimenzij 1000x2100 mm so bila izpostavljena protivlomnemu preizkušanju, ki simulira najmočnejše naključne udarce z mehko vrečo teže 30 kg, ki z različnih višin pade pravokotno na vrata. Podboj in njegov pribor so ostali nedotaknjeni, niso se poškodovali niti se spremenili toliko, da bi to vplivalo na potrebno silo za premagovanje trenja pri odpiranju.

Antikorozijski preizkus:
Ta poseben predhodno lakiran podboj je izdelan iz pločevine s tremi sloji zaščite (cinkanje, primer in epoksidni lak) in je zdržal 240 ur v slani megli (stopnja vlage 95% in 5% Nacl) brez postopka oksidacije. Ta različica je primerna za vlažne prostore, kot so kopalnice, savne in bazeni ali za podnebja z visoko stopnjo slanosti in vlage.
Ti rezultati potrjujejo z znanstvenega vidika posebno pozornost, ki jo je Eclisse namenil uporabljenim materialom, in postavijo izdelke na najvišji kakovostni tržni nivo.